Svet-Stranek.cz
Mladí hasiči Květuš

Plamen 2016:Osobní stránka na adrese: mladihasicikvetus.klubova-stranka.cz

Plamen 2016

Je 3. říjen a před námi je již náš třetí Plamen. Letos se soutěž koná v rekreačním středisku Nová Louka u Albrechtic.

Brzy po ránu se scházíme u hasičárny. Vláďa Pruška nám pro tuto příležitost přinesl magnetické samolepky s nápisem Hasiči Květuš, kterými si označíme auta. Po chvilce vyrážíme. Do místa závodu bezpečně dorážíme za necelou hodinu. Po krátké obhlídce zjišťujeme, že je tady pěkné dětské hřiště s pískovištěm, klouzačkou a houpačkami. Toho také celý den hojně využíváme. Letos přijelo snad největší množství družstev za poslední léta. Podle toho to také vypadá. Vše se hrozně protahuje. Po nástupu se přesunujeme k první disciplíně a tou je štafeta požárních dvojic. Tady zjišťujeme menší nepříjemnost, že jsme ráno omylem z hasičárny vyzvedli helmy ne naše, dětské, ale dospěláků. Tato nepatrná drobnost nás samozřejmě nerozhází a jdeme na start. Nejdřív naši starší ( kategorie mladší). Štěpánek vystřelil coby velitel jako šíp a první dvojice Kubík a Dáda jakbysmet. O druhé dvojici Adél a Zlatka není třeba hovořit. Tato disciplína se nám povedla a obsazujeme v ní 5. místo.

 

 

To už na startu stojí naše přípravka. Viktorka jako velitel a její nezaměnitelná kočka proběhli trať jako vítr. Hned za ní se vyřítili Simonka a Davídek. Své úkoly splnili výborně i oni a než se kdo rozkoukal již byla na trase dvojice Adámek a Jindříšek. Také naše přípravka zvládla tuto disciplínu výborně a v konkurenci dvou družstev jsou zatím první.

 

 

Následuje naše neoblíbená disciplína závod požárnické všestrannosti ( braňák). Tuto disciplínu obě družstva berou opravdu sportovně. Procházka po lese a plnění úkolů nám tedy moc dobře nedělá. Ale v duchu hesla- za vše může vlastně vedoucí, protože nás to pořádně nenaučil jsme dokráčeli do cíle. Také to podle toho vypadá. Přípravka druhá a mladší jedenáctí.

 

 

 

Po bědě si dáváme nášup v podání štafety 4x60m. Tady jsme si sebou jistí. Nejprve přípravka. První úsek kladina - Honzík- kdyby taťka nezdržoval... . Druhý úsek bariéra ( vlastně koza)- Jindříšek- ladný přemet. Třetí úsek 5l kanystr- davídek- no problém. Čtvrtý úsek hadice- nato je u nás expert Simonka. Pořadí přípravky v této disciplíně- 2. místo.

 

 

Po chvíli jde na řadu družstvo mladších. Tady je absolutně zbytečné se nějak široce rozepisovat. Štěpánek, Kubík, Adélka a Zlatka proběhli tuto disciplínu ve svém rekordním čase a obsadili v ní 6. místo.

 

 

Nastalo dlouhé čekání na vyhlášení výsledků. Tento čas vyplňujeme různě. Někdo si hraje na dětském hřišti, někdo si udělá pohodu na přilehlém trávníku a někdo přemýšlí... .

 

 

Konečně přichází nástup. Naší přípravce patří po podzimním kole 2. místo a mladším dělené 7.-8. místo. okolo 17. hod se naprosto vyčerpáni rozjíždíme domů.

--------------------------------------------------------------------------

 

Zima je pryč, sluníčko začíná hřát více a více a pomalu přišel čas jarního kola hry Plamen, ve které nás čekala disciplína požární útok.

Tak tedy je 21. května. Vyrážíme tak jako na podzim s přípravkou a mladšími do rekreačního střediska Nová Louka u Albrechtic. Okolo 9.45 hod.- 10.00 hod. se scházíme u zastávky v Květuši ( Kozí plácek, Kozištráse...). Po nalodění a naložení potřebných propriet ( hadice, savice, rozdělovač...) vyrážíme společně vpřed k zářným zítřkům. Do místa konání dorážíme asi o hodinu později. Po prezentaci obcházíme stanoviště disciplíny požární útok a zjišťujeme, že je zde celkem plno a tak se jdeme raději posilnit obědem. S prázdným žaludkem se nám neběhá dobře a člověk je pak zbytečně nervózní. Tak tedy, je po obědě ( podávaly se špagety nebo vepřo, knedlo, zelo) a my se vracíme zpět k útokům. Tady zjišťujeme, že už se čeká v podstatě jen na nás a Bernartice, které jsou do té doby zatím nezvěstné. No a protože i rozhodčí jsou jenom lidé a žaludky se začali ozývat i jim, dali nám trošku více času se morálně připravit k plnění disciplíny a odešli se posilnit do jídelny i oni. Asi za 20. minut byli ovšem zpět a naši mladší mohli jít na start. Útok jsme provedli bez komplikací a v podstatě jsme předvedli podobný čas jako v loňském roce- 44 vteřin. Vzhledem k obměně sestavení to byl úspěch.

 

 

Jako taková třešinka na dortu byl start dvou přípravek. Naší a dětí z Bernartic, kterým patřilo zatím 1. místo a rozhodovat se mělo tedy při požárním útoku. Jako první vystřelila ze startu naše skvadra ve složení: Simonka Táborová, Davídek Pruška, Adámek Zafčík, Adámek Tejnor, Štěpánek Kubec, Honzík Kubec a Viktorka Miňhová. Jako pomocná a podpůrčí síla vyběhli Zlatka Mašková a Lucka Táborová. Terče se rozsvítili v čase 61 vteřin a napjatě jsme čekali jak odpoví soupeř z Bernartic.

 

 

Po chvíli jsme propukli v jásot. Čas Bernartické přípravky se zastavil na cca 80 vteřinách, což znamenalo, že první klání přípravek ( dvě uplynulé sezóny soutěžila pouze naše přípravka) vyhráváme my!

Při konečném vyhodnocení tedy naše přípravka obsadila 1. místo a naši mladší 8. místo.