Svet-Stranek.cz
Mladí hasiči Květuš

2020:Osobní stránka na adrese: mladihasicikvetus.klubova-stranka.cz

2020

        
                                              2020

Vítám Vás v dalším roce s mladými hasiči z Květuše.
Letošní zima není nic moc. Po sněhu ani památky. Kde jsme v minulosti v tuto dobu bruslili a hráli hokej, se můžeme pomalu koupat...
16. února jsme společně s dospěláky prošli v maškarním průvodu vesnicí. Jídla i pití bylo hodně...

 

1. března jsme zorganizovali tradiční dětské maškarní odpoledne v našem kulturním domě. Lidiček i masek se sešlo letos opět hodně a celé odpoledne si všichni užili.

Letošní rok si všichni budou pamatovat ještě dlouho i z mnohem vážnějšího důvodu. Po celém světě se začátkem března začal šířit zdravotně nebezpečný virus, který dostal název Covid 19. Prakticky během pár dní se postupně omezil běžný život i u nás v republice. Veškeré společenské aktivity byly omezeny nebo zrušeny. Toto se dotklo samozřejmě i nás. 
Všecky soutěže byly zrušeny, schůzky probíhat nemohly. Děti přestaly chodit do škol a školek. Věříme, že vše dopadne dobře a my se opět budeme moci scházet na hřišti nebo i jinde a užívat si při našich hrách. 
Tak ta dlouhá přestávka nakonec skončila a my se opět můžeme scházet na schůzkách. Ta první proběhla 12. srpna. Protože veškeré pohárové soutěže se vinou koronaviru posunuly, nacvičujeme právě požární útok na první pohárovku, která proběhne ve Žďáru u Protivína. 
23.8. tedy jedeme. Ze začátku to vypadalo, že nevyneseme ani hadice z auta. Vinou bylo to, že ten den končil dětský tábor, kterého se řada našich členů účastnila. Zkrátka to vypadalo, že jsme po velkém flámu.
Na start jsme šli v kategoriích mladší a smíšení.
Mladší klasicky jako poslední tým. Čas jsme měli ale jednoznačně nejlepší. a to dokonce o téměř 13 vteřin. Chvilku nám sice zatrnulo, když rozhodčí u nástřikové čáry zdvihl červený praporek za dotknutí nástřikové čáry, ale po vysvětlení pravidel s hlavním rozhodčím nám byl pokus uznán a v této kategorii jsme pro tentokrát vyhráli.
Smíšení zvládli útok také a skončili o setinky na druhém místě.
Zde nastoupili poprvé Viki Miňhová a Adámek Tejnor ( proudaři).


Na další kolo pohárové soutěže jsme se rozjeli 6.9. a to do
Podolí I.
To, že jsme na start šli opět poslední je už klasika. Mladší podali opět fantastický výkon a časem 28,80 vt opět vyhráli. Smíšení s časem 30,40 vt zopakovali umístění z minula, tedy 2. 
Na pátečních schůzkách nacvičujeme na Plamen.



19. září proběhl na Mozolově další ročník soutěže Plamen 2021- podzimní část. Soutěžilo se v disciplínách štafeta 4x60m, štafeta požárních dvojic a závod požárnické všestrannosti.
My jsme dorazili na tuto soutěž tradičně se třemi kategoriemi a to přípravka, mladší a starší. Vinou nemocí za přípravku nastoupili opravdu ti nejmladší a vůbec se neztratili. Průběžně nám v této kategorii patří 3. místo. Mladší, kteří prošli generační výměnou také nezklamali a zde nám patří zatím průběžné 5. místo. To starším se tento závod moc nepovedl. Celkové 10. místo není nic moc. Ale ještě zabojujeme a určitě místa vylepšíme. Při konečném nástupu byly vyhodnoceny výsledky z minulého ročníku a to pouze podzimní části. Jarní kolo se z důvodu pandemie nekonalo. Naše přípravka tedy v loňském roce skončila na 2. místě, mladší taktéž obsadili 2. místo a starší místo 5. 

Naše přípravka s doprovodem před braňákem



Třetí kolo pohárových soutěží jsme pořádali společně s hasiči z Chyšek u nás v Květuši a to v neděli 20.9. Za velmi krásného počasí se k nám sjelo 32 družstev z okresu Písek. Na domácí půdě jsme se představili tentokrát se třemi kategoriemi. Mladší a smíšené jsme doplnili o přípravku. Naše přípravka zvládla vše s přehledem svým vlastním a časem 58,39 se umístila na 5. místě. Mladší se doma předvedli jako správní hostitelé a poprvé nechali vyhrát někoho jiného… Časem 43,55 vt obsadili tentokrát 4. místo. Smíšení dlouho atakovali s časem 30,50 vt ve své kategorii první místo. Nakonec je předběhl tým z Dobrošova a doma zůstala stříbrná medaile. Zde bych rád poděkoval všem, kteří se podíleli na organizaci a přípravě soutěže, která proběhla bez nejmenších problémů a všichni si celé odpoledne užili. Také hasičům z Nové Vsi patří velký dík za zajištění občerstvení. Nikdo od nás hladový ani žíznivý neodjížděl…  
Poslední naší letošní soutěží bylo čtvrté a poslední kolo pohárové soutěže „O putovní pohár starosty OSH Písek“ za rok 2020 a to 27.9. v Milenovicích. Prozatimní výsledky napovídali tomu, že to bude tentokrát hodně napínavé. V kategorii mladší jsme se dělili o celkové první místo společně s mladými hasiči z Heřmaně. Děti z Heřmaně šli na start dříve než my a časem 27,93 vt nás lehce znervózněly. Vždyť v letošním ročníku takový čas nikdo nedal. Takřka jako poslední jsme šli na start. Požární útok se nám povedl náramně a časem 24,82 vt jsme zvítězili nejen tento den, ale také jsme obhájili  celkové 1. místo z loňského roku. Na start pak šli ještě smíšení. Těm se tentokrát moc nevedlo a časem 34,48 vt obsadili tentokrát 4. místo. Po sečtení výsledků všech kol ale obsadili konečné krásné 2. místo. 

Soutěže skončily a naše schůzky vlastně také. Z důvodu dalšího omezování v souvislosti s koronavirem, další tradiční akce, kterými jsou např. společné pouštění draků, zatím neplánujeme. Přejeme si však, aby konečně zavládl klid a my se mohli co nejdříve a bez obav opět scházet při různých akcích a schůzkách.




I když situace s koronavirem a s tím souvisejícími opatřeními stále nedovolí, abychom se scházeli někteří rodiče se svými dětmi zhotovili na tradičním místě vedle kulturního domu krásné jesličky. Děkuji všem, kteří přišli a pomohli s konstrukcí a výzdobou.




Rok 2020 je pomalu minulostí. Tento rok jsme si času, který jsme mohli trávit na našich schůzkách, moc neužili. Omezující opatření kvůli stále probíhajícímu koronaviru stále pokračují. Naše činnost probíhala celý rok tak nějak ve spěchu. Přes to všecko jsme se opět úspěšně angažovali v pohárových soutěžích nebo soutěži Plamen.
Všem dětem, rodičům a přátelům našeho hasičského kroužku přeji krásné, klidné a pohodové vánoce, bohatého Ježíška a do roku 2021 hlavně zdraví a konečně klidnější dobu, abychom se zase mohli scházet při různých akcích a akcičkách.